Valkenburg

Valkenburg beschikt over veel attracties en bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld kastelen, musea en attractieparken. Landelijke faam genieten Thermae 2OOO, het kuurpark en het Holland Casino boven op de Cauberg. Groepen kunnen hier onder- en bovengronds mountainbiken, tokkelen en abseilen. Gezellige winkels, restaurants, terrasjes, de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Vanaf de rand van het centrum kunt u mooie wandel- en fietstochten maken door het Heuvelland.

Mergelcarving.nl biedt een ruim assortiment mergelworkshops, zowel in het grottenatelier te Valkenburg als op locatie. Workshops op elk niveau en voor elk budget.
Kwaliteit en creativiteit zijn de pijlers van elk programma.

Professionele mergelbeeldhouwers begeleiden de mergelworkshops en dagen u uit uw grenzen te verleggen en uw eigen kunstwerk van mergel te vervaardigen.
Van eenvoudige theelichtjes tot wijnkoelers, en 3-D sculpturen naar uw eigen idee. De workshops zijn uitermate geschikt als teambuildingactiviteit,waarbij de teamleden gezamenlijk werken aan één project, zoals bijvoorbeeld een schaakspel. Maar ook als originele activiteit tijdens een personeels-, familie- of vriendenuitstapje. Daarnaast hebben wij programma’s voor reisgezelschappen in ons pakket en een educatief programma voor scholen. Ook voor een kinderfeest kunt u bij ons terecht.

De mergelworkshops worden verzorgd in het grottenatelier dat gevestigd is in de Fluweelengrot te Valkenburg.
Het programma start bij de ingang van de Fluweelengrot. Op weg naar het grottenatelier vertelt de workshop-leider het verhaal van het ontstaan, de winning en het gebruik van de mergel. Bij het atelier aangekomen start de mergelworkshop met uitleg over het gereedschap en het bewerken van de mergel.

De duur van de mergelworkshops varieert, afhankelijk van welk programma u kiest, van 90 min. tot een hele dag.

Het grottenatelier biedt ruimte aan groepen van 10 – 50 personen.

Supergezellig familiepark voor jong en oud. Oneindig veel spetterende attracties, zowel binnen als buiten! Raas mee in de achtbaan, vlieg mee in de Dancing Queen, ga als een speer van de supersnelle cobra waterglijbaan en fiets, schommel en klim erop los. Ook dit jaar verrast Valkenier weer met nieuwe attracties; Rudi de Vampier en de kinderboerderij! Én: dubbel pret, want het is Europa's voordeligste pretpark.

De ’Romeinse Katakomben’ in Valkenburg aan de Geul zijn een onderaards labyrint vol nagebootste catacomben. In de mergelsteen zijn gaten uitgehakt om als horizontale grafnissen, de zogenaamde loculi, te dienen. Deze nissen werden vroeger afgesloten met een terracotta of een marmeren plaat. Welgestelde families hadden vaak een eigen grafkamer, een cubiculum, met rijkelijk versierde wanden. In deze Valkenburgse versie van de Romeinse catacomben liggen geen mensen begraven, maar als je door de gangen loopt voelt het wel ’echt’ ....

De spannendste heuvel van Limburg met de oeroude grotten lokt je naar binnen of juist naar buiten....
Kom en beleef een rit in de kabelbaan, rodelbaan, tokkelbaan, tubingbaan of boek een spannend spel grotten lasergame, mission possible of het nieuwe paintless paintball!

Bedwing de trappen van de Wilhelminatoren en geniet van het fenomenale uitzicht. Daarna kunt u heerlijk genieten onder het genot van een lekker hapje of drankje op het mooist gelegen terras van Valkenburg!

De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw!

Lekker koel in de zomer en heerlijk warm in de winter, in de Fluweelengrot is het namelijk permanent 12 graden! Bezoek onder leiding van een ervaren gids de oudste grot (mergelafgraving) van Zuid-Limburg.

▲ Bovenaan